Islannin tulivuorenpurkaus on nostattanut moninaisia tunteita puolesta ja vastaan. Ihmetellen olen seurannut kommentteja, joiden mukaan lentokielto on Islannin syytä. Mistä lähtien yksittäinen valtio on kyennyt hallitsemaan alueellaan olevan tulivuoren toimintaa? Miten joku voi edes ajatella tällaista? Tulivuoret elävät omaa elämäänsä ja niiden toimintaan emme me ihmiset pysty vaikuttamaan, vaikka kuinka haluaisimme.

Presidentti Ahtisaari kommentoi mielestäni erittäin hyvin eilisissä uutislähetyksissä lentokiellon matkustajille aiheuttamiin ongelmiin. Hän vertasi asiaa sota-aikaan ja karjalaisten pakkomuuttoon pois kotiseuduiltaan. Siihen asiaan verraten nyt aiheutuvat viivästykset matkoissa ovat todellakin hyvin mitättömiä. Erittäin viisaasti todettu presidentiltä.

Monin paikoin nykyihminen on ’mulle kaikki heti’ –tyyppiä, kovin malttamaton ja hätäinen. Ja vielä ihmettelemme mielenterveysongelmien määrää. Hieman tahtia inhimillistämällä voisimme tehdä monen elämästä paljon nykyistä miellyttävämpää. Jo pienestä pitäen pitäisi olla tehokas ja tuottava. Ja pöh! Vähemmästäkin pieni ihminen suuressa maailmassa väsähtää.