Ai, että Ankkalinnassa hiihdellään Monkin pentujen nimityksissä. No, sielläpä hyvinkin. Monkilla on Ankkalinna-pesue (Minni, Mikki ja Milla), Cindyllä mainosten uhrit&täydennys (Latzi, Sheeba ja Ripe) sekä Helinällä prinsessakööri (Tuhkimo, Lumikki, Esmeralda sekä Noki-prinssi.

 

Monkin pentueesta on vapaana vielä kaksi pentua: Minni-neiti ja Mikki-herra.

Pienellä odotuksella myös Minni uskaltautui pois sändyn alta viileämmästä majapaikastaan avoimemmille vesille tai tässä tapauksessa kameralaukun viereen. Minni on pentueen rohkein ja uskaltaa jo tulla näytille piilopaikastaan, eikä huoneeseen mentäessä säntää piiloon. Ja koska Monkki pentuineen asustaa tällä hetkellä meidän makuuhuoneessa, niin yölliseen aikaan on voinut havahtua pienen kissan nenän ja viiksien kutitteluun varpaissaan. Haa, Minnihän se siellä nuuskii, onko varpaat pesty huolella iltasaunassa.

 

Mikki on Monkin pentueen arkajalka ja viihtyykin ihmisten läsnäollessa vielä piilossa sängyn alla. Toisaalta, kun mies nostaa sängyn jalkopäästä ilmaan ja minä sukellan sängyn alle, niin myös Mikki antaa ottaa itsensä kiinni korvien puhdistusta varten. Koko kolmikko on kauniisti sylissä pyyheeseen käärittynä, kun korvia puhdistetaan ja puhdistusoperaation jälkeen sylissä tapahtuva silityskin on jo ok-juttu.

Näistä pennuista näkee hyvin sen, mitä varhaisvaiheen ihmiskontaktin melkein täydellinen puuttuminen aiheuttaa eli pennut ovat arkoja ja säikkyjä ihmisten läsnäollessa. Pikkuhiljaa luottamus kuitenkin kasvaa, kun pentuja malttaa lähestyä rauhallisesti, eikä pakota niitä kovin keinoin mihinkään vastenmieliseen. Kaikki hoitotoimenpiteet on tehtävä rauhallisesti ja vakain käsin, jotta pennut oppivat luottamaan siihen, ettei niitä satuteta. Uskonkin, että Minnistä ja Mikistä tulee vielä ystävällisiä ja sosiaalisia kissoja, kunhan ne pääsevät jatkamaan kissataitojensa opiskelua ihmisrakkaan ja sosiaalisen kissan kaverina ja kärsivällisen isäntäväen huolehtivassa hoidossa.

Kuvassa Mikin takana kurkistelee Milla-neiti, jolla jo on uusi koti tiedossa nuoren kissan kaverina.