Maanantai-ilta kisuhoidokkiemme joukkoon liittyi Monkki-mamma mustan Minni-pentunsa kanssa. Monkki saatiin kiinni iltapäivästä houkuttelemalla syliin, mutta Minni loukutettiin ruokahoukuttimella. Tänä aamuna loukusta löytyi tarkistuksen yhteydessä valko-musta Mikki (sukupuoli vielä tarkistamatta) ja iltapäivästä samaisesta loukusta poimittiin valko-musta Milla-neiti ja samalla todettiin, että koko perhe on koossa. Miten kauniisti (ja äänekkäästi) Milla-neiti rupesikaan kehräämään, kun näki Monkki-mamman. Iloinen jälleennäkemisen hetki, jota oli mukava seurata.

Pennut ovat arviolta 8 - 10 viikon ikäisiä ja arkoja, koska ovat elämänsä alkutaipaleen puolivilleinä erään talon kuistin alla. Pennut ovat saaneet jonkin verran kiinteää ruokaa talon rappusilta lautasella ja niitä on jopa jonkun verran onnistuttu silittelemään ennen loukutusta, joten aivan mahdottoman villeiksi ne eivät ole ehtineet kasvaa.

Ensimmäisinä hoitotoimenpiteinä emo ja pennut pääsivät 'tulotarkastukseen' eli korvien pesuun ja Stronghold-lääkitykseen. Minni myös punnittiin ja se paljastui n. 850 g painoiseksi, johon perustuu tuo mainittu ikäarvio.

Sekä emo, että pennut suhtautuivat tyynesti korvien pesuun ja lääkitykseen. Tullevat siis olemaan myöhemminkin kohtuu helppoja hoidettavia. Emokin on hieman varautunut, mutta hienosti on pentunsa hoitanut nuoresta iästään huolimatta. Saamamme tiedon mukaan Monkki-mamma on alle vuoden ikäinen eli hyvinkin nuori kissaäiti, mikä ei sinällään ole mitenkään epänormaalia.

Tähän hätään on kuva vasta mammasta. Pennuista kuvia tulee sitten myöhemmin, kun ne hieman rohkaistuvat ja uskaltautuvat kameran etsimen kohteeksi.

Nämäkin pennut sekä mamma etsivät aikanaan uusia koteja, mutta menee vielä useita viikkoja ennen kuin ne ovat valmiita muuttoon. Ennen muuttoa on edessä useita korvapesuja, matokuurit, rokotus, leikkaus ja turvasirun asennus sekä tietenkin pentujen kesytystä ja totutusta ihmiskontaktiin. Nämä pennut ja emo ovatkin todennäköisesti soveliaita hieman rauhallisempaan perheeseen, jossa isäntäväellä on aikaa ja tahtoa elää kissojen ehdoilla. 'Villit vekarat' eivät ole näille arkalaisille ehkä sitä parasta seuraa.