Vihdoin ja viimein hyvän jahkailun ja muutamien vastoinkäymisten jälkeen pääsemme remontoimaan kylmäullakkoamme käsityö&seurusteluvaltakunnaksi.

Tervetuloa mukaan tutustumiskierrokselle katsomaan, miltä ullakko näyttää romujen tyhjennyksen jäljiltä eli lähdetäänpä kiipeämään portaita ylös.

  

 

Portaiden yläpäähän porraskuvasssa näkyvän piipun vasemmalle puolelle eli itäpäätyyn jää tuleva ompeluhuone, joka on vielä hieman riisuttua mallia.

Tähän tulee varastotila, jonka oviaukko tulee sijoittumaan vasemmalta laskien toiseen tukipuiden väliseen aukkoon.

 

Itse ompeluhuone sijoittuu ullakon keskiosaan ja toisen katonlappeen alle. Nämä kaksi tilaa tulevat olemaan siis yhtä avointa tilaa.

 

Hieman rähjäisen näköinen piippu tulee saamaan pintaansa vaalean rappauksen.

 

Portaista oikealle, länsipäätyyn, tulee kangaspuuhuone ja varastohuone peilikuvana itäpäädyn ompeluhuoneelle. Lähtötilanne on tällainen.

     

 

Ja tähän tulee sitten se kangaspuuhuoneen viereinen varastotila.

 

Ja keskelle piippujen väliin tulee seurustelutila, jossa voi vaikka katsella telkkaria, kuunnella musiikkia ja tehdä käsitöitä hyvässä seurassa. Ensimmäisessä ja toisessa kuvassa näkyvä väliseinä kangaspuuhuoneen ja seurustelutilan väliltä puretaan vielä pois.

  

 

Seurustelutilan ikkunan vasemmalle puolelle tulee käynti uudelle parvekkeelle.

 

Tässä ullakon lämmitysmasiina eli aito PorinMatti melkein oikealla paikallaan. Oikea sijoituspaikka parikymmentä senttiä vasemmalle.

 

Esittelykierros lähtötilanteesta on päättynyt, joten poistumme ullakolta.