Tänään tuli leivottua syksyn ensimmäinen omenapiirakka. Usein käyttämäni pohjataikinaohje ei kiinnostanut, koska olisi erikseen pitänyt sulattaa taikinaan lisättävä rasva. Sovelsin siis ohjeen omasta päästäni ja varsin makoisa oli lopputulos.

Vaahdotetaan
3 kananmunaa
1 dl sokeria

Lisätään
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia

Vuorataan pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla ja pilkotaan 2-3 omenaa pohjalle ja ripotellaan hieman fariinisokeria omenapalojen päälle. Levitetään taikina päälle ja viipaloidaan pinnalle muutama omena sekä ripotellaan sokeria pintaan. Paistetaan hiukka vajaassa 200 asteessa.

Valitettavasti piirakka tuli syötyä ennen kuin kerkesin ottamaan valokuvaa.