Tuli eilen pistäydyttyä sienessä ja saaliiksi sain muutaman kanttarellin ja hyvän kasan herkkutatteja. Koko tämä kasa päätyi tänään keiton aineksiksi. Keitto muodostui seuraavasti:

  1. Paistoin pilkotut sienet ja nesteen kuivuttua lisäsin hieman rasvaa ja pippureita mausteeksi, sekä ripauksen suolaa
  2. Kuullotin sipulilohkot kattilassa ja lisäsin sienet joukkoon
  3. Lorautin mukaan 2,5 dl ruokakermaa ja kiehautin
  4. Sekoitin koko keitoksen sauvasekoittimella tasaiseksi
  5. Laitoin takaisin hellalle porisemaan ja lisäsin joukkoon hieman maitoa, koska keitos oli turhan sakeaa
  6. Lisäsin vielä savuporo-Koskenlaskijaa suhteellisen reilusti ja hauduttelin, kunnes juusto oli sulanut
  7. Nautin reilun persiljakoristuksen kera