Flunssaisena voimat ovat vähissä ja pyykinpesukin on jo melkoinen urakka. Vaan, kun mieli tekisi touhuta vaikka ja mitä, niin samalla, kun kone pyöritteli päivän ensimmäistä koneellista, viikkailin kuivaustelineeltä edellisen pesukerran pyykkejä kaappiin. Siinä touhutessani käsiini sattui myös kaksi ikivanhaa froteepyyhettä, jotka todellakaan eivät ulkonäöllään enää koreilleet. Kun samalla totesin, että pyyhehyllyllä on riittävästi tavaraa myös ilman näitä kahta pyyhettä, niin päätyivätten sitten saksien ja saumurin ruuaksi.

Lopputuloksena oli kuusi hieman isompaa ja kahdeksan pienempää siivousrättiä. Siihen käyttöön nämä pyyhkeet kelpaavat vielä hyvin. Frotee on pesty niin moneen kertaan vuosien varrella, että kaikki mahdolliset kankaan viimeistelyaineet ovat karisseet matkan varrelle ja jäljellä on vain puhdasta imutehokasta puuvillaa.

Kyllähän nuo saksilla klipsityt pyyhkeenpalaset olisivat toimineet siivousrätteinä ilmankin reunan huolittelevaa saumuriommelta, mutta niitä on huomattavasti mukavampi käyttää, kun reunat eivät ripsottele ja tiputtele pieniä langanpätkiä matkalleen. Ja reunat huoliteltuna nuo rätit voi vielä heittää muutaman kerran pesukoneeseenkin puhdistumaan, mikä taas pidentää niiden käyttöikää siivouskäytössä.

Toisessa pyyhkeessä oli brodeerattu kuviokin, jonka onnistuin jättämään ehjäksi palasia leikatessani. Sain siis yhden oikein 'pyhärätinkin' noista elähtäneistä kylpypyyhkeistä.