Kauniin syyskuulaan päivän merkeissä meillä sitten laiskotellaan. Tekee toisinaan ihan hyvää vain olla ja tehdä sitä, mikä hyvältä tuntuu tai olla vain tekemättä yhtään mitään. Lounasaikaan nautitun aamupuuron siivittämänä on päivä kulunut mukavasti joutoillen. Mikähän siinä onkin, että puuhellalla haudutettu kaurapuuro on olevinaan parempaa kuin vastaava sähköhellalla tehty?

Aurinkoisessa päivässä on hieman tummaa sävyä, kun Melu-kollimme joutui eilen eläinlääkärin hoitoon. Kollipoika ryki kurkkuaan muutaman päivän ja vaikutti siltä, että kurkkuun on tarttunut jotain ylimääräistä. Torstai-iltapäivästä varasin pojalle ajan eläinlääkärille ja kävimme siellä sitten eilisaamuna. Perusteellisen, liki tunnin kestäneen tutkimuksen seurauksena Ria totesi, että mahdollinen vierasesine on jo lähtenyt pois, mutta jättänyt jälkeensä tulehdustilan. Melu sai heti pistoksena antibioottia ja kipulääkettä ja lääkitystä on tänään jatkettu tablettina ja nestemäisenä lääkkeenä.

Vaan on tuo kolli uskomattoman kiltti hoidettava. Eläinlääkärissä ei pistoksista ollut moksiskaan ja kuumeen mittauskin pyllystä sujui oikein mallikelpoisesti Melun maatessa sylissäni selällään. No, mulla oli ote kisusta siihen tahtiin määrätietoinen, et kolli tiesi, ettei pyristelyille ole sijaa. Tänä aamuna kotona Melu otti antibioottitabletin oikein nätisti ja tuo nestemäinen kipulääkekin solahti kurkusta alas varsin mallikkaasti. Liekö asiaa helpottanut lääkkeiden jälkeen odottamassa ollut kinkkusiivu?

 

Rauhaisan lauantain tunnelmissa onkin sitten aikaa keskittyä käsitöihin. Keskeneräisiä neule- ja virkkaustöitä on useita ja joululahjojen suunnittelu ja toteutuskin meinaa jo painaa päälle. Joitakin hyviä ideoita täsmälahjoista ovat jo lahjojensaajat tietämättään antaneetkin. Nyt on kaikki kiinni sitten siitä, miten innokkaasti noita lahjoja jaksaa väkertää.

Myös talon alakerran järjestäminen ja sisustus remonttityömaasta ihmisasumukseksi etenee pikkuhiljaa. Kuvia ja tarinaa sisustuksesta ja muutaman huonekalun tuunauksesta uuteen kuosiin on tulossa lähiaikoina, kunhan saan vielä hieman ahkeroitua ja sitten tietenkin kuvattua valmiit tuotokset. Kissojen kiipeilytelinettäkin tekisi vielä mieli vähäsen uudistaa, vaan kun tietäisi miten?