Pitipä sitten ruveta siistimään tässä kirjoituspöydän alla olevaa kissojen petiä. Tähän asti siis petinä on ollut vanha peittomainen petari nelinkerroin taitettuna. Totesin, et petarista sais leikattua myös hyvät sisuskalut keittiön ruokapöydän tuolien pehmukkeisiin. Ja ei kun tuumasta toimeen.

Ensin tein tuolin istuimesta kaavan postin tuomalle mainospaperille. Eipä tarvinnut paljoa piirrellä, kun sai suoraan leikellä paperin reunoista ylimääräiset pois.

 

Tuon kaavan perusteella leikkasin sitten petarista ensin nuo neljä istuinpehmukkeen sisustaa odottamaan myöhempää jatkotyöstöä ja leikkasin jäljelle jääneestä petarin osasta palaset kissan petiä varten.

 

 

Seuraavaksi teurastin vanhan venähtäneen ja virttyneen puuvillaneuleen. Hihat olivat onneksi hyvin suoralinjaiset, joten sain niistäkin hyvin päällysmateriaalia kissan petiin. Yllättäen huomasin, että neulepuserosta riittää materiaalia kahden kissan petin päällystämiseen. Leikkasin siis etu- ja takakappaleet erilleen suorakaiteen muotoisiksi palasiksi, samoin hihat. Seuraavaksi ompelin hihan ja etukappaleen reunat yhteen ja samoin toisen hihan takakappaleen kanssa.

 

Näin muodostui kaksi putkiloa, joiden molemmissa avoimissa päissä oli toinen kangas pidempi.

 

 

Ennen petaripalojen pujottamista päällysputkiloiden sisään, ompelin petaripalat yhteen reippailla harsinpistoilla, jotta petin sisus pysyy kuosissaan ja peti on tarvittaessa mahdollista heittää pesukoneeseenkin. Tämän petarin pesin jokin aika sitten koneessa eli puhtaasta materiaalista lähdin liikkeelle.

 

Päitä ommellessa toisessa päässä ei tarvinnut huolehtia käännevaroista, koska siellä oli hihan suu ja puseron helma. Jos olisin ollut vähän hoksaavaisempi putkiloita ommellessani, olisi molemmissa päissä ollut käytettävissä puseron valmis purkaantumaton reuna, mutta eihän kaikkea aina vauhdissa huomaa.

 

Ensimmäisen petin valmistuttua nakkasin sen suoraan pöydän alle testattavaksi ja Pörri ilmoittautuikin heti innokkaaksi koemakaajaksi.

 

Ompelutyö hyväksyttiin kunniamaininnoin ja kissi nukahti tyytyväisenä uuden petinsä päälle.

 

Ja millaiset tulivat noista tuolinpehmukkeista?  Se selviää sitten myöhemmin, kun saan ne valmiiksi.