Olen silloin tällöin ohimennen maininnut, että puikoilla on muiden käsitöiden ohella villatakki itselle. Lienee kohtuullista esitellä projektia hieman tarkemminkin. Aloitin tuon villatakin kutomisen jo joulukuun puolella tehtyäni samaisesta Big print -langasta Mario-myssyn ja lapaset. Samaa värisävyä kuin noissa asusteissa ei ollut jäljellä enää kuin yksi 50 g kerä ja lisäksi oli melkein kilo samaa lankaa toisessa sävyssä. Halusin tähän neuleeseen tuollaiset räsymattomaiset raidat, joten kudon koko ajan vuorotellen kolmelta kerältä, aina kerroksen kultakin.

Aloitin jakun pääntieltä ja kudon etu- ja takakappaleen yhtenä edestakaisneuleena ja hihat suljettuna neuleena. Näin tehden ei kutomistyön valmistuttua ole sivu- ja hihasaumoja ommeltavana. Mitään mallia tähän villatakkiin ei ole, vaan se muokkautuu työn edetessä ja vielä ei ole tarvinnut mitään purkaakaan, mutta sekin hetki varmaan vielä jossain vaiheessa koittaa.

Ajatuksissa kävi, että tähän villatakkiin voisi ommella tuulenpitävän vuorin, jolloin jakku olisi enempi ulkotakki, mutta aika näyttää, mihin päädyn.

Tuossa kuvassa jakku on melkoinen mytty, kun etu- ja takakappaleen helmaosaan on kiinnitetty siinä käytettävät kolme kerää ja toisen hihan sisään on tungettu hihan kolme kerää, mutta eiköhän tuosta jonkinlaisen kuvan saa, mitä on tulossa.