Torstaipäivän kunniaksi päätin tekaista mokkapaloja naapurinemännälle ja itselleni neulomuksen oheen herkuteltavaksi. No, ensimmäiseksi piti sitten soittaa äitille, että mites se ohje menikään, kun olin ohjeen jonnekin hävittänyt. Tämä samainen ohje on siis äitilläni ollut käytössä 'aina'. Tänään leivonnan ohessa tosin tuli hieman reseptiä jalostettua makoisampaan muotoon.

MOKKAPALAT

pohja:

2       kananmunaa
3 dl    sokeria
1½ dl   maitoa
4½ dl   vehnäjauhoja
2-3 tl  leivinjauhetta
2 tl    vaniljasokeria

2-3 rkl kaakaojauhetta
150 g   sulaa voita

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito.
Lisää kuivat aineet varovaisesti sekoittaen ja lopuksi sula voi.

Kaada taikina n. 22*30 cm suuruiseen uunivuokaan tai
syvälle uunipellille (50 cm leveän uunin pelti) ja
paista n. 200 asteisessa uunissa juuri ja juuri kypsäksi.

päällinen:

150 g   tomusokeria

4 rkl   vahvaa kahvia ja 2 tl vaniljasokeria
tai 5-6 rkl kuumaa vettä ja 2-3 rkl GranArom Cappuccino Caramel Flavour-jauhetta

1 rkl   kaakaojauhetta

4 rkl   sulaa voita

Sekoita päällisen aineet keskenään tasaiseksi massaksi.

Mikäli paistoit pohjan uunipellillä, anna sen jäähtyä ja
kaada kahvilla ja vaniljasokerilla maustettu päällinen
tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle ja anna jähmettyä.
Halutessasi voit koristella pinnan nonparelleilla tai
kookoshiutaleilla. Tarjoile jäähtyneenä.

Mikäli paistoit pohjan uunivuuassa, kaada Cappuccino-
jauheella (myynnissä Lidlissä) maustettu löysähkö päällinen
kuuman pohjan päälle ja anna sen imeytyä paistetun pohjan
pintakerrokseen. Tarjoile lämpimänä.