Kuten aiemmin olen kertonut, olen mukana Lahden kansanopiston järjestämässä kaksivuotisessa käsityön taiteen perusopetuksessa, Raita10. Syksyllä teimme erilaisia kankaanpainokokeiluja ja tehtävänä oli myös suunnitella ja valmistaa kolmiosainen seinätekstiili. Epäonnekkaasti olin tuon seinätekstiilin valmistusviikonlopun keuhkokuumeessa, enkä päässyt paikalle. Työn tekeminen on venähtänyt näihin päiviin saakka. Suunnitelma tosin on ollut valmiina jo pitkään, mutta itsensä saaminen kansanopistolle tekemään konkreettista painotyötä on ollut varsin pitkässä kuusessa. Eilen vihdoin raahasin itseni paikalle ja työ tuli tehtyä.

Vahingon välttämiseksi tein useamman sarjan, jotta on sitten mistä valita se arvosteltava kokonaisuus. "Jämäpaloille" kehittelen sitten muuta käyttöä. Kankaan pingoittaminen kiilakehyksen päälle oli myös ennestään outo temppu, joten otinkin sitten käsittelyyn yhden "jämän", jonka päätin sijoittaa keittiön seinälle antamaan lisäväriä. Ja pitihän tuo sitten seinällä ollessaan kuvatakin.

Tuon seinätekstiilisarjan pingoittaminen on vielä tekemättä ja ihan kommelluksitta ei sen painaminenkaan sujunut. Kuvaan ja kerron tuosta sitten, kun olen saanut työn kiilakehyksille ja ripustettua omalle paikalleen olkkarin seinälle.