Kaikkeen sitä joutuu noiden pikkuisten karvatassujen kanssa. Meidän 2 v narttukissimme Siiri joutui uusintaleikkaukseen, kun vuosi sitten tehty sterilaatio oli mennyt reisille ja muutaman kuukauden ajan kissan syömistä kiimaestolääkkeistäkään ei ollut iloa, vaan tuo meidän hormoonihirviö kiimaili siitä huolimatta. Ei täysillä, mutta sen verran, että herrasmiehenä tai siis herraskissana meidän leikattu Melu-kollimme yritti tasaseen tahtiin Siirulaista auttaa puutteessa.

Leikkauksessa löytyi oletettua munasarjakudosta molemmilta puolilta, että siinä mielessä operaatio ei ollut turha. Toivottavasti nyt Siiri rauhoittuu ja malttaa ehkä jopa hieman pulskistuakin kiimailun loputtua. Operaatio kesti hyvän tovin ja annetusta heräämislääkkeestä huolimatta kisu oli iltamyöhään ihan tokkurassa. Pitikin mennä viime vuonna viemään tuo kissi täysin tuntemattomalle, uransa alkuvaiheessa olevalle eläinlääkärille operoitavaksi. Nyt korjaavan operaation teki meidän kissojen 'omalääkäriksi' Etelä-Hämeen eläinlääkäriasemalla muodostunut lääkäri ja hyvin hoiti työnsä jälleen kerran.

Mies oli kissavahtina illan, kun mä olin liikekannalla ja aika surkea näky tuo Siiripieni oli, kun kahdeksan jälkeen kotiuduin ja horjuva, kaatuileva kissa ryntäsi mun luokseni ja syliin hellittäväksi. Oliskohan hiukka mun perääni? Kyllähän tuo sitten jo sai päänsä selvitettyä ennen nukkumaanmenoa ja aamulla oli vastassa jo pirteämpi kissa.

Antibioottikuuri ja särkylääke on tosin vielä useamman päivän annettavana. Metacam on mainio särkylääke. Tuollainen hieman geelimäinen liuos ja talvella sitä syötin Melulle, joka tykkäsi siitä aivan kuin hullu puurosta. Nyt näyttäisi samaa esiintyvän Siirillä. Hyvin on lääke tehty kissoille mieluisan makuiseksi eli ei tarvii tapella lääkkeenannon kanssa.

Seuraava eläinlääkärikäynti on toivottavasti vasta loppukesästä, kun on aika rokotuttaa Pörriäinen.

Kuvassa Siirulainen puolitokkuraisena eilisiltana. Etujalassa oleva kanyylin reiän peittävä side on onneksi osoittautunut niin mielenkiintoiseksi, että Siiri ei ole kiinnittänyt massussa olevaan mahtavan kokoiseen haavaan mitään huomiota. Leikkausoperaation vaativuuden vuoksi tuo haava jouduttiin tekemään normaalia sterilaatiohaavaa reilusti pidemmäksi näkyväisyyden parantamiseksi. Kissajoukkomme muut jäsenetkin ovat kunnioittaneet kiitettävällä tavalla potilaan yksityisyyttä, joten hyvin näyttää sujuvan - ainakin näin alkuvaiheessa.