Tulipa pientä pidempi tauko kirjoitteluun. Innostuin kutomaan Tallinnasta tuomistani langoista jo ensimmäistä työtä ja nyt se on päättelyitä ja pingoittamista vaille valmis. Ja eteni ihan alkuperäisen suunnitelman mukaan - oho!

Puikoille pääsi siis Patons Jet -lanka (30 % alpakkaa, 70 % villaa) ja sain puolen kilon satsista tuhottua 350 g. Tarkalle meni viimeisen kerän käyttö, kun kaulusosan päättelyn jälkeen lankaa oli jäljellä tuollainen reilun parinkymmenen sentin pätkä. Tästä langasta tuli hartialämmitin Dropsin ohjeen mukaisesti tai siis ei aivan. Ohjeen alussa olleesta 10 kerroksen mittaisesta mallikerrasta muodostui mun näpeissäni huomattavasti pidempi, jotta sain koko työhön korkeutta lisää.

Tätä kutoessani testasin Tallinnasta ostamani ruusupuiset 5,00 mm 100 cm pyöröpuikot ja totesin, että ruusupuu ei ole mulle sopiva puikkomateriaali. Eli jos joku nyt on kiinnostunut lunastamaan itselleen nuo pyöröt, niin luovun niistä korvausta vastaan ilomielin.

 

Uusi Tallinnan matka on jo suunniteltuna ja toteutusta vailla, joten pitihän edellisen reissun langoista jotain saada tehtyäkin, että voi hyvällä omalla tunnolla ostaa lisää lankaa ;)