Tulipa ostettua uusin OTTOBRE-lehti tänään. Pikasilmäyksellä lehtihyllyn vieressä vaikutti ihan kelvolliselta, mut tarkemmalla lukemisella kotona oli sit aika blääääh!

Päätoimittajan alkusanat tai siis kyseisen lehden otsikoinnilla Editorial-osiossa kirjoitetaan näinkin opettavaisesti: "Lopuksi haluamme vielä muistuttaa sinua sovittamisen tärkeydestä. Kun menemme vaatekauppoihin, sovittaminen on tietysti maailman luonnollisin asia! Sama pätee myös ommellessa, koska jokainen kangas käyttäytyy eri tavalla ja tuo oman haasteensa ompeluun. Kauniin istuvan vaatteen aikaansaaminen onkin millintarkkaa työskentelyä, jossa vasta huolellinen sovittaminen takaa vaatteen istuvuuden."

Erittäin hyvä muistutus kotiompelijoille, koska sovitusvaiheessa havaitaan ne omaan vaatekappaleeseen tehtävät muutokset. Harva meistä omaa standardivartalon, joka istuu mittataulukoihin justiinsa. Olisin vain toivonut, että lehden vaatemalleja ommellessa olisi myös muistettu tämä asia. Kuitenkin sen verran tiivis tiimi tuon lehden tekijäporukka ymmärtääkseni on, että ei olisi mahdotonta. Kuvia katsellessani jouduin kuitenkin ikäväkseni huomaamaan, että vähän siellä sun täällä oli jotain paikkaamisen tarvetta vai mitä mieltä olette seuraavista näytepaloista, jotka skannasin lehdestä.

Harmaassa takissa selkeästi tarvetta sovitusmuutoksiin hihan istutuksessa sekä rinnan seutuvilla, eikä puserossa rinnat meinaa mahtua kyytiin oikein mitenkään päin. Sokerina pohjalla näissä mokissa, jotka sovituksessa olisi ollut havaittavissa ja korjattavissa, on mekon rinnanseutu. Tässäkin olisi äkkiseltään päätellen pitänyt rintamuotolaskoksia muokata, samoin kuin kädentien ja hihan muotoja. Eikä myöskään pieni lisäkangas tuohon rinnanympärykseen olisi tehnyt ollenkaan pahaa.

Innostaako tällainen toteutus ompelemaan? EI
Entä herättääkö se luottamusta mallien istuvuuteen/kaavoituksen oikeellisuuteen?  EI