Vihdoinkin on remonttimme eteneminen taas hyvän 'tuumaustauon' jälkeen käynnistynyt. Osuutta asiaan lienee syyslomaviikolla, jonka olemme mieheni kanssa molemmat kotona. Projektina meillä on tällä hetkellä kylmän ullakon lämpöeristäminen. Tämä tosin vain osa koko remonttiprojektiamme, mutta tällä hetkellä siis tuon ullakon kimpussa aherramme.

Muutama päivä loman alusta meni lepäillessä, rentoutuessa ja muuten vaan joutenolosta nauttien. Eilen (tiistaina) raahasimme sitten nämä maiset tomumajamme ullakolle. Illan hämärtyessä ullakon katon vinolappeisiin oli kuin varkain hypännyt erinäinen joukko tuulensuojalevyjä odottaen seuraavaa työvaihetta eli koolausta. Voi, miten ihanaa olikaan tuon työrupeaman jälkeen mennä saunaan puhdistautumaan lasivillan piskuisesta pölystä ja silmittömästä kutinasta.

Tänään olemme keskittyneet ikkunoiden irroittamiseen ja asennukseen. Huutonetistä bongasimme jokin aika sitten yhden sopivan kokoisen ikkunan tulevan parvekkeen kohdalle. Vanha ikkuna, joka oli turhan leveä parvekkeen oven kaveriksi saikin muuttokäskyn ullakon toiseen päätyyn. Yllättävän työlästä oli huolellisesti asennettu ikkuna irroittaa paikaltaan, mutta kyllä se siitä muutaman tovin kestäneen suostuttelun jälkeen irtosi tehden tilaa tuolle uusvanhalle ikkunalle. Olihan tuo melkoista leikkaa-liimaa-askartele -touhua, kun uudelle ikkunalle tehtiin paikkaa. Vanhan ikkunan jäljiltä olevaa aukkoa piti kaventaa ja korottaa. Lisäksi piti huomioida, että ikkunan kaveriksi tulee ovi jossain vaiheessa. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Ikkuna on paikoillaan ja huomenna homma jatkuu vielä parin ikkunan kanssa.

Ennen ja jälkeen kuvia seuraa myöhemmin, kunhan saamme tuon ullakon ikkunarumban kokonaisuudessaan tehtyä.

Muutenkin remontissa tulee käytettyä kierrätysmateriaalia. Myös lasikuistimme muokkautuessa lämpimäksi tilaksi käytämme uusina ikkunoina kertaalleen käytettyjä lämpölasi-ikkunoita, jotka nekin löytyivät huutonetistä.