Kudoin pariksi iltapuhteeksi itselleni kunnon vanttuut, kun näyttää tuo keli muuttuvan kylmemmäksi niin, etten enää pelkillä kämmekkäillä taida ensi viikolla pärjätä, kun loman jälkeen taas koulunpenkille palaan. Sormikkaita ensin suunnittelin, mut sormien kutominen on sellaista rävellystä, mihin en niin kovin innokkaasti halua lähteä. Vanttuut taas ovat kovin kömpelöt autoa ajaessa. Kompromissina risteytin vanttuut ja sormikkaat. Lopputuloksena syntyi härpäkkeet, joissa on neljän sormitötterön sijasta kaksi tuuttia, toinen pikkusormelle ja nimettömälle ja toinen etu- ja keskisormelle. Varsin vinkeän näköiset tassusuojat, mutta käyttökelpoiset.

Tämän 'lyhyehkön' esipuheen jälkeen olisi kenties aika siirtyä jo otsikon mukaiseen asiaan eli niihin langanpätkiin. No, eihän niitä kovin montaa tollasissa käsineissä ole pääteltävänä, mutta ei vaan ole mun hommaani. Kutomusten pitäisi olla valmiita just sillä hetkellä, kun viimeisen silmukan saa kudottua, eikä vasta sitten, kun on päätellyt joukkueellisen lankoja. Ääneen lankoja päätellessäni miehelle sit jutustelin, et kun on kaikenmaailman riihi-, sauna-, navetta-, kotitonttuja, niin miksei vois olla myös PÄÄTTELYtonttuja??? Olis vaan niin kovin näppärää, kun valmiiks kudotun työn jättäis illalla pöydälle, niin aamulla olis kaikki pienet inhoittavat langanpäät pääteltynä siistin huomaamattomasti. Vai olisko tuo lankojen päättely sittenkin keijujen hommaa?

Enivei, langat tulivat pääteltyä ja huomenna kaupunkiin lähtiessäni voin laittaa etukäpäliini lämmittävät suojukset. Oliskohan seuraavaksi siis aika kutoa takatassujen lämmittimet vai pitäiskö sittenkin panostaa noihin joulutonttuhommiin?