Pari päivää Prahassa takana ja jalat muussina. Käveltiin tuon perheen komeamman osapuolen kanssa ainakin 10 kilometriä ympäri kaupunkia ekana päivänä ja hiukkasen lisää sit toisena päivänä. Tuli nähtyä useampikin aukio ja kirkko sekä ihasteltiin vanhojen kivitalojen upeita seiniä koristeineen. On sitä aikoinaan ollut jengillä aikaa värkätä pientä piperrystä. Toisena päivänä käveltiinkin sitten enempi sisätiloissa eli teknillisen museon laajaa esinevalikoimaa pällistelemässä.

Tiistai-iltana saavuttiin kaupunkiin ja tulevien viikkojen opinahjoni opettajista eräs miehensä kanssa kävi noukkimassa meidät lentokentältä ja kuljetti hotelliimme. Mukava pieni perhehotelli hiukka sivussa vanhan kaupunkikeskustan hulinasta ja turistiryysiksestä. Keskiviikkona aamupäivästä samainen opettajatar opasti meidät alkuun kaupunkituntemuksessa ja kävimme myös pikavisiitillä koululla tervehtimässä toista opettajaa ja muutamia minulle ennestään tuttuja oppilaita. Yksi oppilaista ’tarttui’ matkaan toviksi ja yllättäen päädyimme kirjakauppaan sen jälkeen, kun olin esittänyt viattoman kysymyksen, että mistä kannattaa ostaa tsekkiläisiä käsityökirjoja. Nyt minusta tuli onnellinen kahden tsekkiläisen nypläyskirjan omistaja. Hyllyyn jäi vielä pari erilaista, jotka sitten hyppäsivät kassiin seuraavalla käynnillä kyseisessä putiikissa eli tänään. 

Tiistaina iltapäivästä mieheni kanssa kuljeksimme sinne tänne vanhassa kaupungissa ja sivupolkuja hotellille kävellessämme löysimme edullisen laukku-/kenkäkaupan. Tänne asti piti lähteä, jotta löysin mieluisan laukun läppärilleni sekä ihanan punaisen käsilaukun. Molemmat näppäriä useine taskuineen. Keskiviikkona jatkoimme vaeltelua ja päädyimme jo toisena päivänä peräkkäin kahville Costa Coffee -ketjun kahvilaan. On muuten riittävän iso kahvikuppi, eikä teessäkään ole valittamista. Lisäksi makeat piirakat ovat suorastaan suussa sulavia.

Ja sitten muutamia (lue: paaaaaljon) kuvia parilta ekalta päivältä.

 

Vuonna 1989 alkaneen vallankumouksen muistomerkki sekä samaisella kadulla olevaa nykytaidetta talon seinältä kuvattuna.

,

 

Prahassa on useita barokkityylisiä kirkkoja. Tämän kirkon erikoisuutena on tyylipuhdas barokki alaosassa sekä seinien yläosat ja katto tyylipuhdasta gotiikkaa. Melkoisen vaikuttava kokonaisuus.

    

 

Toisessa kirkossa bongasimme historiasta tutun hemmon hautalaatan

 

Astronominen kello, jonka 12 apostolia näyttäytyvät luukuista tasatunnein. Näin pääsiäisen aikaan tasatunnein päästään kuulemaan myös trumpettisoolo kellotornin ylätasanteelta.

 

Kaupunki on täynnä kaikenlaista tornia, seinä-/kattopatsasta, seinäkuviointia, yms.

 

Tämä taloyhdistelmä on aikoinaan saanut kokea kovia ja oikean puoleisen talon patsaat ovat saaneet kyytiä tässä rytäkässä. Tyhjinä ammottavissa patsaiden paikoissa on kuulemma möllöttänyt kuninkaita ja kuningattaria.

 

Tämä talo on saanut koristuksekseen Pyhän Venceslauksen oheisteksteineen.

 

Juutalaissynagoga löytyi aivan koulun vierestä ja tämä kuva onkin napattu koulun ikkunasta.

 

Tiistaina iltapäivästä löytyi jo alan työvälineistöäkin tarkemmin tutkailtavaksi

Ja 2 hv kulkupelejä oli useampiakin pitkin kaupunkia ripoteltuna.

 

Jaksaa, jaksaa...

 

Onkohan tämä kytkentä ihan laillinen?

Joka tapauksessa tällainen löytyi putiikista, josta ostimme muutaman laukun

 

Hotellille päin kävellessä meinasivat silmät levähtää teevadin kokoisiksi pyöryläisiksi tämän näyn kohdatessaan:

 

Prahassa kevät on jo pitkällä, vaikka pääsiäisen seutuun onkin tiedossa kylmempää ilmaa ja tänään ripeksi vettä melkein koko päivän. Eilen kuitenkin oli lämmin, melkeinpä kesäinen päivä.

 

Puistoissa huomioidaan myös tassukaverit talon tarjoamilla kakkapusseilla:

 

 

Kuvia lienee riittävästi jo yhteen postaukseen, joten kuvapläjäys teknillisestä museosta löytyy sitten seuraavasta päivityksestä.