Melkoista hulinaa tämä lomailu. Eilen ja tänään on riekuttu läntisessä Tsekissä ja Saksassa. Parhaimmillaan oltiin noin kilometrin korkeudessa merenpinnasta. Luntakin löytyi - ihan tuoretta.

Karlovy-Vary
ssa pyörittiin eilinen päivä ja sen jälkeen suunnattiin vuoristomajaan  Pavlan ja hänen miehensä kanssa. Illan mittaan suuntasimme naapurimajaan isäntäväen ystävien luokse viettämään aikaa hyvän ruuan ja juoman parissa. Kyllä täällä osataan tehdä ruokaa, joka hellii vatsaa ja loistavia mallastuotteita palan painikkeeksi.

Vuoristoretkellä olimme parhaimmillaan noin kilometrin korkeudessa merenpinnasta mitattuna. Majapaikkamme oli noin 850 metrissä. Ja mikä parasta: majapaikasta löytyi aito sauna. Kiukaana oli aito suomalainen Narvi - puulämmitteisenä tottakai!


Schwarzenbergin linnaan olis menty käymään tänään, mutta se on valitettavasti muutaman kuukauden suljettuna. Tosin linnaa ympäröivässä kylässä kuljeksittiin tovi ja hiukka shoppailtiinkin.

Vuoristoretken kruunasi käynti Eibenstockin kirjontamuseossa, joka oli aivan mieletön paikka. Kyseisessä museossa esiteltiin konekirjottuja pitsejä. Pääsimme myös seuraamaan, miten museohoitaja esitteli koneita käytössä. Täältäkään ei ilman ostoksia selvitty ulos, joten koneellista pitsiä on muutama pala pakattavana matkalaukkuun.

Isäntäväen jäädessä vielä vuoristoon lomailemaan, me tulimme bussilla takaisin Prahaan. Reilun sadan kilometrin matka maksoi vain 150 korunaa hengeltä eli vain nelisen euroa. Julkisen liikenteen taksat ovat täällä naurettavan edullisia Suomen julkisen liikenteen hintoihin verrattuna.

Kuvia lisää sitten taas seuraavissa postauksissa. Tänään nettiyhteys tuntuu olevan erityisen takkuinen, joten en edes yritä kuvien siirtoa blogipalvelimelle.