Piiiiitkän tauon jälkeen ryhdistäydyin ompelusaralla. Ompelin neljä edustuspukua paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle kampanjakäyttöön. Päivänvalon näkivät ompelupöydällä: Miisu-kisu, Mörri-kolli, Marsupilami-viidakkovipeltäjä ja Lemmu-lehmä.

Ommellessa kaikille pukujen esittämille hahmoille syntyi myös taustatarina. Mies taisi olla välillä hieman ihmeissään, kun ystäväni kanssa tiistaina yhdessä noita pukuja ommeltiin ja pala palalta ideoimme noita taustatarinoita hillittömän hihityksen kera.

Pukuja oli kiva tehdä ja tosi mukava oli pitemmän ompelutauon jälkeen huomata, että taito ei ole hävinnyt minnekään. Lieneekö ompelutaito sukua pyörällä ajolle?

Muistathan: jos nämä puvut näet jossain, niin niiden sisällä hikoilevat ihmiset ovat eläinsuojeluasioissa kissojen hyväksi liikkeellä. Ensimmäisen kerran ainakin osaan näistä puvuista törmäät HEYn kissanruokakeräyksessä Järvenpään Tarjoustalossa lauantaina 9.10.2010 klo 10 - 18. Keräykseen voit osallistua lahjoittamalla HEYn ostoskärryyn haluamasi määrän kissanruokaa tai muita eläintarvikkeita. Keräyksen yhteydessä HEY tarjoaa myös opastusta ja neuvontaa eläinasioissa. Keräyksellä tuetaan HEYn ylläpitämän Oitin kissatalon toimintaa.

Mutta nyt enemmittä jorinoitta asujen esittelyyn.

 

Miisu-kisu on villikkoneiti, joka miukuttaa ja mouruaa jokaisen kollin perään. Repukkaa ei ole vielä leikattu, niin kiimat kiusaavat vähän väliä. Miisu on hyvin huomionkipeä ja keikistelee mieluusti kaikille potentiaalisille rapsuttajille. Huomaathan Miisu-neidin 'kimaltelevat' korvat. Kuvassa esiintyvä ihan oikea kisu on meidän Siiri-neiti.

 

 

Mörri-kolli on iäkkäämpi, patalaiska navettakatti. Nuorempana Mörri oli kovinkin kiivasluontoinen, mistä on muistona kärsineet korvat. Viime aikoina Mörri on keskittynyt kerjäämään lypsylämmintä maitoa ja sen huomaa myös pulskahkosta olomuodostakin.

 

Marsupilami-viidakkovipeltäjä sai ulkomuotonsa sarjakuvakaimansa innoittamana. Tämä Marsupilami on kovin kiivasluontoinen puolustaessaan pienempiään eli pikkukisuja ja vähän isompiakin kisuja, joita joku on laiminlyönyt.

 

 

Lemmu-lehmä on jo viettämässä eläkepäiviään. Aiemmin Lemmu asusti vanhan mummelin viimeisenä lehmänä pienellä tilalla. Mummon jouduttua muuttamaan vanhainkotiin joutui Lemmukin vaihtamaan kotia.

 

Tällaisia ompeluksia tällä kertaa. Ja muistakaa: pitäkää hyvää huolta lemmikeistänne!