Phuuuh!

Neljän viikon reissu Prahaan on takana ja olo on varsin väsähtänyt. Viime yönä kotiuduin ja vaikka kroppa on jo Suomessa, niin pää tuntuu jääneen vielä Prahaan. Hiukkasen siis totuttelua tässä paluussa on.

Reissu oli kaikkinensa onnistunut. Ensin lomaviikko tuon perheen komeamman osapuolen kanssa ja sen jälkeen kolme viikkoa tiivistä opiskelua. Tutuksi tulivat pikatahtia elävän mallin piirustus, korinpunonta, neulapitsin valmistus sekä tsekkiläisen ja suomalaisen pitsinnypläyksen erot. Vielä on jokaisessa osa-alueessa treenaamista, mutta alku on selvitetty jo.

Viimeiset päivät Prahassa olivat erittäin helteisiä mittarin kohotessa yli 30 asteen. Kuulemma eilinen päivä eli lauantai oli Prahassa lämpimin huhtikuun 28. päivä 200 vuoteen. Itse kyllä olin paikallisen tuttavan kanssa eilisen päivän Prahan ulkopuolella nautiskelemassa aurinkoisesta säästä luonnon keskellä.

Viimeisen päivän ihaniin yllätyksiin lukeutui myös tuttavani kertoma tieto, että parin ostamani nypläyskirjan kirjoittaja on hänen tuttujaan. Seuraavalla reissulla pääsenkin mahdollisesti tapaamaan kyseisen nypläyksen taitajan. Ihanaa!

Kuvia matkan ajalta kertyi liki 3000. Muutama tovi menee niitä käydessä läpi ja valitessa opiskelujaksosta kertovaan portfolioon sopivimmat/kuvaavimmat otokset. Ehkä kuitenkin lepään hetken ja nautin kotiolosta ennen urakkaan ryhtymistä.