Anteeksi rakas SNYni, että tällaisella viiveellä kirjoittelen tätä postaustani. Ihanaisen keväinen paketti saapui viime perjantaina, mutta olen ollut niin tiiviisti reissussa eilisiltaan saakka, etten ole ehtinyt vielä saamistani lahjuksista kirjoittaa.

Paketti sisälsi tällä kertaa

  • Maija-lankaa (tätä olen monta kertaa meinannut testattavaksi ostaa, mutta nyt sainkin testikerät tässä)
  • Marimekon servettejä
  • muutamia siemenpusseja (nämä piilotetaan mullan alle, kun aika koittaa)
  • puutarhahanskat (aivan varmasti tulevat käyttöön jahka lumi sulaa ja pääsee puutarhaan tönkimään)
  • ihanaa Pentikin teetä (tätä olen jo muutaman reilun litran pannullisen juonut ja namia on)

KIIIIITOOOOOOS!

Mielenkiinnolla jään odottamaan SNYni seuraavaa postitusta.

 

Paikallisen maa- ja kotitalousnaispoppoon kanssa suunnittelimme tämän vuoden hyväntekeväisyysprojektiksi Etiopia-nuttuja. Yhden nutun jo kudoin pikipäin vanhempien luona käydessämme. Mies ajoi, pikkuveli surffaili repsikan paikalla ja mä kudoin takapenkillä - oikein lupsakkaasti meni siis matka.

Lankana mulla oli tässä vuosia marinoitunut purettu seiska veikka, joka oli ohentunut Nallen vahvuiseksi, niin päätin käyttää pois. Tuon helmaosan joustinneuleosuuden tein pyöröneuleena ja hiukan tuo näyttää kiertävän. Lankaa nuttuun meni 84 g ja seuraava on jo puikoilla. Pyöröneuleohjeversiossa neuvotaan tekemään olkapäiden saumat kolmen puikon päättelynä, mutta ohuemmat ja huomaamattomammat noista tulisi silmukoimalla. Seuraavan version olkasaumat siis silmukoin.

Ideoimme jo myös, että tuota helman joustinneuleosuutta voisi huristella urakkavauhdilla kaksitasoneulekoneella niin, että vain toiseen sivuun tulee sauma ja sitten käsin kutoa tuo yläosa. Taidanpa siis jossain vaiheessa - jos viitsin - kaivaa taas koneen esille.

 

Olin alkuviikon ystäväni luona Nokialla ja poikkesimme siellä Lankaruutu -nimisessä lankakaupassa. Aivan ihana liike ja vielä ihanampi omistajatar. Käykää ihmeessä, jos paikkakunnalle satutte. Liikkeen suojissa oli aloitettu vauvan sukka -projekti, jonka tavoitteena on antaa jokaiselle vuonna 2012 syntyvälle nokialaiselle vaaville omat junasukat. Päätin kantaa korteni kekoon, vaikka en paikkakuntalainen olekaan. Samalla testasin uuden uutukaisia Prymin bambusukkapuikkojani. Alkuvaikutelma puikoista on hieman tahmea - kaipaan hieman liukkaampaa tuntumaa puikoilta. Seuraavaksi pitää varmaankin testata koivupuikot.

Lankana näissä sukissa käytin Tampereen lankamaailmasta ostamaani Trysil garnin Baby garnia (100% merino). Lankaa meni 26 g.

Lisäksi valmistuneiden töiden lista on kasvanut yhdellä Dropsin Alpacasta kudotulla Haruni-huivilla. Tämä huivi oli tosin liikkeissään niin nopea, että niin langanmenekki kuin kuvakin jäivät vain haaveeksi.