Jo aikoja sitten kuvasin ja laitoin tänne näytille kaikenlaisia aarteita, mitä talostamme on löytynyt. Silloin anopin kirjoma liina oli nakattu ryppyisenä ja tahraisena pöydän päälle, kun mietin päätäni vielä puhki, että miten sen uskaltaisin pestä. Sain onneksi erittäin hyvän vinkin Lumivalkoista-blogin Minnamarikalta, että nämä vanhat liinat kestävät erittäin hyvin keittopesun.

Eilen sitten rohkaisin mieleni ja laitoin hellalle 15 litrasen kattilan melkein täynnänsä vettä. Reippaalla ranneliikkeellä joukkoon pyykkipulveria ja sitten kiehuvaan pesuaineveteen liina väljästi keittymään. Liinasoppaa keittelin hyvän tovin siinä muiden puuhien yhteydessä ja aina hellan ohi kulkeissani sekoittelin. Hyvinhän tuo puhdistui ja viimeiseen huuhteluveteen lorautin ronskisti etikkaa, niin kirjontalangan väritkin heräsivät kuin uuteen hehkuun.

Tänä aamuna silityksen jälkeen sain sitten puhtaan liinan olkkarin pöydälle. Ja jotta kissat eivät niin innokkaasti tuon pöydän yli juoksisi, niin kaivoin kaapista tuon painavan lasivadin keskelle pöytää. Vatiin pitää vielä paremmalla ajalla kaivaa jotain piristävää täytettä. Hedelmät voisivat olla kivoja, kun sitten telkkarin ääressä istuessa tulisi niitä kuin ohimennen napsittua suuhunsa.