Pääsykokeista ja niiden ennakkotehtävistä johtunut hetken hiljaisuus on päättynyt. Nyt olen tehnyt voitavani opiskelupaikan saamiseksi ja edessä on reilun kuukauden tulosten odottaminen.

Hain näin 'vanhoilla päivillä' opiskelemaan vaatetusartesaaniksi ja hakukohteina Koulutuskeskus Salpaus ja Koulutuskeskus Tavastia. Toivottavasti tärppää niin, että pääsen syksyllä aloittamaan parin vuoden opiskelu-urakan. Haku tapahtui yhteishaussa, jonka tulokset julkistetaan 16.6. alkaen. Välttämättä tietoa ei siis vielä ko. päivänä tule, mutta siinä kieppeillä kuitenkin.

Tavastian pääsykokeissa piti piirtää/maalata mainos vuoden 2012 nuorten naisten kesämuodista sekä ommella A4-kokoiselle huopatilkulle kukkaketo. Lisäksi oli parihaastattelu. Aikaa tähän kokonaisuuteen oli neljä tuntia, jonka käytin kyllä melkoisen tarkkaan viimeiseen minuuttiin saakka. Työni tulokseen oli tyytyväinen ja haastattelukin meni mielestäni ihan kelvollisesti.

Salpauksen pääsykokeissa aikaa oli käytettävissä hieman enemmän, mutta tehtävätkin olivat työläämpiä. Ensin piti kirjoittaa essee omista toiveista ja tavoitteista liittyen opiskeluun ja sen jälkeisiin työsuunnitelmiin. Kirjoitustehtävän jälkeen saimme suunniteltavaksi kassin/laukun, johon piti mahtua paksu noin A5-kokoinen tietokirja. Kassista piti tehdä kaavat piirustuspaperille, ommella se käsin kankaasta ja lisäksi suunnitella kassiin kuviointi annettujen ideakuvien perusteella. Eikä homma vielä tällä ollut selvä, vaan tuo kuviointi piti piirtää/maalata kaavaan ja kaavasta kasata vielä paperimalli kassista. Ja vihoviimeisenä hommana kassista piti vielä piirtää/maalata kuva A3-kokoiselle paperille. Suunnitteluun ja ompeluun olin tyytyväinen, mutta kun en ole mikään loistava piirtäjä/maalaaja, niin tuo osuus meni vähän reisille. Haastattelu puolestaan onnistui mielestäni ok. Ja myös ennakkotehtävänä olleen hilpeän naamarin sain onnistumaan hyvin.

Pääsykoetuotokseni kuvasin molemmissa kokeissa kännykällä, kun kameraa ei sattunut mukaan. Ja tietenkin sekä puhelimen muistikorttiadapteri, että yhdistämispiuha läppäriin ovat kipittäneet jonnekin jemma/hukka/piilo-merkkiseen paikkaan, joten tähän hätään en voi esittää kuvia. Tietenkin olisi vielä mahdollista siirtää kuvat kännykästä läppärille bluetoothin avulla, mutta jostain syystä nämä kaksi vekotinta eivät suostu ko. systeemin kautta keskustelemaan keskenään. Yritetty on ja monta kertaa. Joten tästä postauksesta tuli nyt tällainen kuvaton väliaikatiedote.