Kuten edellisessä postauksessani lupasin, niin tässä tulee nyt kuva tuosta lipastosta kaiken tavaramäärän ahdistamana. Korkeaselkänojainen vanha tuoli on löytö huuto.netistä ja odottaa korjaustoimenpiteitä. Muun muassa jouset ovat vinksahtaneet miten sattuu ja verhoilukin on jo aikansa elänyt. Käsityövalona olevan jalkalampun löysin reilu kuukausi sitten Hyvinkään Anttilasta. Justiinsa sopiva lamppu valaisemaan tuolia ja sen lähiympäristöä.

 

Samalla voisin esitellä talon alkuperäiseen kalustukseen kuuluvan vanhan tuolin. Tämä on legendaarisia k-tuoleja. Kaverikin tuolille on aikoinaan ollut, mutta se on kuulemma vuosien saatossa ollut niin kovassa käytössä, että on hajonnut korjauskelvottomaksi. Tämä tuoli tulee aikanaan saamaan pintaansa uuden verhoilun, muuta se ei kaipaa.

 

Ja vielä lisää vanhoja löytöjä talon komeroista. Vanha kirjailtu liina, joka peittää loistavasti olohuoneen arkkupöydän raskauden raikastaen olohuoneen ilmettä muutenkin. Liina on ilmeisesti miehen äidin vuonna miekka ja kirves kirjailema. (Kuvia klikkaamalla näet yksityiskohdat paremmin)

 

 

Ja ei siinä vielä kaikki... vai miten se noilla tv:n ostoskanavilla menikään?

Olohuoneen ikkunan eteen on tiensä löytänyt isäni vanhempien vanha hyllykkö. Tässä hyllykössä on alunperin ollut lasiset liukuovet, joista toinen on vuosien saatossa rikkoutunut ja toinen on tällä hetkellä varastossa, kun tuntui hassulta laittaa yksittäistä liukuovea tuohon paikoilleen. Hyllykön ikämääritys oli hupaisaa, kun vuonna 1947 syntyneeltä isältäni asiaa kyselin. Hänen mukaansa 'aina se meillä kotona on ollut'. Isä on vanhempineen muuttanut taloon, josta hyllykkö on peräisin, vuonna 1948, joten hyllykkö lienee samoilta ajoilta.

Hyllykön edessä olevat pienet puiset laatikot ovat peräisin Riihimäen vahinkotavarakeskuksesta.

Kukkalautakin tuossa ikkunan edessä on, mutta kissojen innokkaan ulkoseurannan vuoksi se on pitänyt jättää tyhjäksi ja kukat sijoittaa hyllykön päälle. Kukkapurkit on sijoitettu peltivuokiin ihan sen vuoksi, etteivät kissat kulkeissaan tiputtaisi yksittäisiä ruukkuja lattialle.

 

Jottei juttu menisi vallan vanhojen pölyttyneiden huonekalujen esittelyksi, niin ripaus uudempaankin joukkoon eli pari kuvaa makuuhuoneemme yksityiskohdista.

Yöpöydillä on lamppuina tällaiset ihanat kissavalaisimet, jotka löytyivät Lahden Kärkkäiseltä. Lisäksi lampun päälle on loikannut pieni posliinikissa. Samaista valaisinta myy myös Kodin Terra, mutta huomattavasti kalliimpaan hintaan kuin Kärkkäinen, joten olimme erittäin iloisia, kun näimme valaisimen kohtuullisempaan hintaan Kärkkäisellä.

 

Huuto.netistä muutamalla kympillä löytyneen sängynpäädyn päälle on kaksipuoleisella teipillä kiinnitetty tällainen lempivä kissapari.

 

Jossain vaiheessa mieheni kanssa pohdimme, mitä huonekaluja olemme oikeastaan hankkineet uutena huusholliimme ja totesimme, että varsin vähän. Määrä oli laskettavissa yhden käden sormin: olohuoneen sohva ja arkkupöytä sekä makuuhuoneen sänky. Kaikki muu on perintönä tullutta tai huuto.netistä/kirppiksiltä löydettyä tai tuttavilta käytettynä ostettua. Vanhojen huonekalujen postauksia on siis tulossa vielä lisää jossain vaiheessa.