Villatakkiprojekti on ollut viime päivät hieman vähemmällä huomiolla, kun olen ahkeroinut edellisen postauksen pitsiliinojen ja miehen villasukkien parissa. Mies tilasi useamman parin sukkia ohuesta langasta (100 g = 420 m) tehtynä. Olin melko kauhuissani, kun näin ohuesta langasta en aiemmin ole sukkia tehnyt ja miehen sukkiin piti tehdä pitkät varret (noin 30 cm) ja jalkateräkään ei miehen sukissa ole kovin vaatimaton, kun jalka on kokoa 46 ja sen lisäksi rintava ja leveä. Haastetta siis kerrakseen.

Tähän hätään ei sitten ollut muuta ohutta lankaa varastossa kuin Lidlistä jossain vaiheessa kokeeksi ostamaani Sirmione -sukkalankaa punasävyisenä. No, ei se siellä työsaappaan sisällä tuo väri oikein mitään merkkaa, joten kimppuun vain. Hetken 2,5 mm puikoilla väkerrettyäni työ sujui jo varsin mallikkaasti ja letkeästi. Lanka alkoi muotoutua sukiksi sunnuntaina 2.1.2011 ja ilokseni voin todeta, että tänä iltana 5.1.2011 sukat valmistuivat!

Tänään kilahti myös sähköpostiin tieto, että tilaamani 600 g vastaavan paksuista sukkalankaa on jätetty Matkahuollon hellään huomaan matkaamaan luokseni seuraavia sukkia varten. Toivon mukaan saan perjantaina tekstarin, joka kertoo langan olevan noudettavissa lähimmästä noutopisteestä, jotta pääsen tekemään seuraavia sukkia.

Nämä sukat tein ajatuksella, että tulee nyt jonkinlainen protomallipari, jota voi sit myöhemmissä sukkapareissa hioa. Kirjasin koko ajan muistiin tekemäni lisäykset, kavennukset, ym. kiemurat. Huolellisessa kirjaamisessa oli vissiin taikansa: täydelliset sukat. No, totuus paljastuu miehen perjantaisen työpäivän jälkeen eli silloin saan kuulla lopullisen arvion sukkien istuvuudesta tosi toimissa.

Ja sitten vielä strategiset mitat. Lankana siis Lidlin Sirmione -sukkalanka (75 % superwash villa, 25 % polyamidi, 50 g = 210 m). Langanmenekki yhteen sukkapariin 107 g, mikä oli yllättävän vähän sukkien kokoon nähden.

Sukat ovat oikeasti samanmittaiset, mutta mies taisi tuon oikean jalan sukan vetää jalkaansa hieman huolimattomasti, niin näyttää varsi paljon kaveriaan lyhemmältä. Tämän huomasin vasta kuvia käsitellessäni, enkä jaksanut sitten enää uudestaan ruveta kuvaamaan eli menköön tällä kuvalla.