Joulunpyhien ja vuoden vaihtuessa mulla oli päällä hirmuinen virkkausbuumi. Neljä pitsiliinaa valmistui hetkessä. Yksi näistä liinoista meni jo eteenkin päin, joten kuva on vain kolmesta valmistuneesta liinasta.

Lankana kaikissa liinoissa on vaaleankeltainen Mölnlycke Sytråd, Nm. 6, jota virkkasin 1,50 mm koukulla.

 

Joulunpyhinä valmistui ensimmäinen tällainen liina (matkasi naapuriin) ja se näytti valmiina niin nätiltä, että piti itelle tehdä samanmoinen. Lankaa liinaan meni 39 g ja halkaisijaltaan se on 48 cm.

 

Kolmas liina valmistui pikavauhtia ja siihen upposi lankaa vain 15 g ja kokoa karttui 36 cm.

 

Viimeisimmän liinan ohjeen bongasin tammikuun 2011 Kauneimmat käsityöt -lehdestä, joka kolahti postilaatikkoon vuoden 2010 viimeisenä päivänä ja tämä liina valmistui vuoden 2011 kolmantena päivänä. Kokoa liinalle kertyi hyvän matkaa enemmän kuin lehden ohjeessa sanottiin ja sainkin mitata 64 cm kunnioitettavan halkaisijan. Lankaa tähän komeuteen upposi 48 g.

Tämä liina meinasi viime kerroksillaan kiristää hermoja, kun huomasin toiseksi viimeistä kerrosta tehdessäni, että edellisellä kerroksella on tullut virhe, jota ei pysty millään kepulikonstilla peittämään. Niinpä sitten jouduin purkamaan kokonaisen kerroksen. Jostain kumman syystä tuo kerros tuli virkattua hyvin harkiten uudelleen, ettei samantyyppistä virhettä pilkahtaisi uudelleen esiin. Jo paria kerrosta aiemmin olin seuraavaa kerrosta tehdessäni huomannut pienen virheen edellisellä kerroksella. Tuon virheen sain onneksi naamioitua varsin mallikkaasti, joten sitä tuskin valmiissa työssä huomaa ellei vasiten ala etsimään.