Nyt on muutama päivä opiskelua täällä Prahassa takana. Olen aivan intona kaikesta mahdollisesta. Lähiviikkojen opiskelulistalla on kirjontaa, neulapitsiä, nyplättyä pitsiä, korinpunontaa, piirustusta...

Eilen piirsimme useamman tunnin ajan salskea nuorimies mallina. Aiheena siis elävän mallin piirustus. Alena etukäteen meille naureskeli, et mallina on sit vanha kurttunen akka vähissä pukeissa, mut me saatiinkin toi miehinen komistus. Olihan se piirtäminen mielekkäämpää, kun sai samalla kunnolla silmille evästä.

Tänään pääsimme tosi toimiin käsityörintamalla. Osa porukasta aloitti korinpunonnalla, osa kirjonnalla, pari likkaa nypläyksellä ja mä sitten itekseni neulapitsin opettelulla. Eilen näimme koulun arkistossa aivan päätä huimaavia neulapitsitöitä ja oma työ on varsin vaatimaton tekele niiden rinnalla. Toisaalta, alkeitahan tässä vasta opetellaan ja nähtyjen loistotöiden tekijät ovat olleet pitkän linjan mestareita.

Huomenna pääsen mahdollisesti käsiksi korinpunontaan, mikäli onni on myötä. Ja ainakin suunnittelua on muutama tunti huomisen lukujärjestykseen kirjattu varmana tietona.

Kuvia sitten taas seuraavalla kerralla, kun saan valittua järkyttävästä kasasta sopivat esille laitettavaksi.